De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

thee-gerookte chinese kip

60 min kooktijd
Thee-gerookte Chinese kip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Chinese kip
Breng in een diepe pan de lichte en donkere sojasaus met de rijstwijn, vijfkruidenpoeder, suiker en de rasp en het sap van de sinaasappel aan de kook. Leg de kippendijen in de pan en schenk er water bij tot de kip onderstaat. Leg de deksel op de pan en kook de kip (afhankelijk van de grootte) circa 20 minuten. Zet het vuur uit en laat de kip nog 30 minuten nagaren in het kookvocht.

Rijst
Kook de rijst in circa 15 minuten gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de avocado. Meng de avocado, net voor het serveren, door de rijst.

Geblakerde prei
Verhit een grillpan of teppanyaki plaat. Snijd de harde, groene delen van de prei en blaker de prei in circa 15 minuten om en om zwart. Verwijder de zwarte rokken en snijd de prei in stukken.

Rookmix
Maak een rookoven door van aluminiumfolie een bakje te maken. Meng de groene thee, suiker en bloem en leg in het midden van het bakje van aluminiumfolie. Zet het ronde rooster in de wok over het bakje van aluminiumfolie. Laat de kip uitlekken en leg de kip op het rooster. Zet het vuur aan en leg een deksel op de wok. Laat de wok heet worden tot zich rook begint te ontwikkelen en rook de kip minimaal 5 minuten. Zet het vuur uit en rook de kip nog 5 minuten, zonder het deksel te verplaatsen. Hoe langer de kip gerookt wordt, hoe sterker de rooksmaak.

Saus
Kook het kookvocht, of een deel ervan, tot de helft in. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met het kokende vocht tot sausdikte.

Serveren
Serveer de kip met de saus, rijst en prei.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker