Breng een pan met een laagje water aan de kook voor de broccoli.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
De roerbak
Snijd de onderkant van de scheutjes broccoli.
Stoom de scheutjes broccoli circa 2 minuten in een vergiet op de pan met kokend water. Leg de deksel op het vergiet.
Kook gewone broccoli in circa 2 minuten gaar.
Pel en halveer de ui en snijd de ui in smalle partjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine ringen.
Spoel de bamboescheuten af met water en dep ze droog.
Snijd de bosui in kleine ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes van 0,5 centimeter.
Verhit olie in een wok en bak de ui, knoflook en rode peper circa 1 minuut.
Voeg de reepjes kip toe en roerbak op hoog vuur circa 3 minuten.
Voeg de broccoli en bosui toe en schep goed door.
Voeg de oestersaus, suiker en 200 ml water en toe en breng het al omscheppend aan de kook.
Roer de maïzena aan met water en bind de roerbakschotel ermee.
0 reacties