Thaise gewokte mosselen

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng water aan de kook.

Leg de rijstnoedels in een kom en schenk het hete water eroverheen. Laat de noedels circa 10 minuten wellen en vervolgens uitlekken.

Was de mosselen in een ruime bak met stromend water. Controleer of de mosselen allemaal goed gesloten en heel zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Snijd de gember in plakjes.

Kneus het citroengras en leg er een knoop in.

Verhit een scheut arachideolie in een wok en wok de mosselen op hoog vuur tot de mosselen open staan.

Voeg het citroengras, gember en de kurkuma toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het kippenbouillonblokje, kokosmelk en een scheutje water toe en kook de mosselen circa 7 minuten tot ze gaar zijn.

Schil en rasp de winterpeen grof.

Halveer de rode paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in gelijke blokjes.

Ontdooi de doperwten eventueel onder warm water en laat uitlekken.

Meng de paprika’s, doperwten en de wortel door de rijstnoedels. Breng op smaak met een klein scheutje sesamolie, een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren

Serveer de Thaise gewokte mosselen met de rijstnoedelsalade en bestrooi de salade met cashewnoten.

Ingredienten

4
Personen

Thaise gewokte mosselen

  • 100 g rijstnoedels
  • 2 kg mosselen
  • 3 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • zonnebloemolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • sesamolie
  • 100 g cashewnoten

Extra nodig

  • wok
  • rasp
Geef je waardering
8