De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

thaise curry

Een heerlijke Thaise curry, Andy McDonald laat je zien hoe je hem maakt!

30 min kooktijd
Thaise curry

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Currypasta

Verwarm een koekenpan en rooster het komijn- en korianderzaad circa 2 minuten. Snijd het citroengras in kleine stukjes. Schil en snijd de laos in stukjes. Pel en snijd de sjalot in stukjes. Pel de knoflook. Halveer de pepers. Pureer alle ingrediënten van de currypasta met een staafmixer fijn. Voeg als de pasta te dik is om te pureren een scheutje water toe.

Pandanrijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 

Curry

Snijd de broccoli in roosjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de sperziebonen. Snijd de champignons. Snijd de kip in blokjes van circa 3 centimeter. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de kip op hoog vuur in circa 3 minuten goudbruin. Schep de kip op een bord om uitdroging te voorkomen. Bak een paar eetlepels van de currypasta circa 1 minuut op hoog vuur en voeg de groente toe. Roer de currypasta goed door de groente en bak circa 5 minuten. Voeg de kokosmelk en fond toe en laat circa 5 minuten sudderen. Voeg tenslotte de kip en taugé toe. Breng op smaak met limoensap de vissaus. Hak de koriander.

Serveer de curry met de pandan rijst en garneer met cashewnoten en koriander.
 

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker