De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

texas style applepie

40 MIN
Texas style applepie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de aangegeven ingrediënten en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster voor de topping de pecannoten in de oven in circa 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof.
Meng de suikers het kaneelpoeder, bloem en zout. Snijd de boter in blokjes en wrijf uit tot een kruimelig deeg. Meng er de pecannoten door en zet weg in de koelkast.

Schil voor de vulling de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd ze vervolgens in plakjes. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de appelstukjes 5 minuten.

Meng de suiker en kaneelpoeder en strooi dit over de appels in de pan. Roer door de appels en laat ze gedurende 1 minuut rustig sudderen.

Schep de appels met een schuimspaan uit de pan en spreid ze uit over een plateau. Laat zoveel mogelijk boter en suiker in de pan. Blus de pan af met de likeur en de crème fraîche en laat gedurende 5 à 10 minuten rustig inkoken tot een karamelachtige saus. Zet het vuur uit en voeg de appels weer toe.

Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm. Schep er het appelmengsel op en verdeel de topping erover. Bak de taart af in de oven gedurende circa 50 minuten tot de vulling begint te koken en de topping mooi bruin is.

Eet de taart warm of op kamertemperatuur.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker