Tempé uit de wok

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de rijst en de broccoli.

De rijst koken

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

    De groente
  • Pel en snipper de ui. 
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Schil en snijd de steel in stukjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ringetjes.
  • Snijd de tempé in blokjes.

Wokken

  • Verhit een scheut olie in een wok en bak de ui en knoflook.
  • Voeg de tempé en de champignons toe.
  • Voeg eventueel extra olie toe en bak circa 5 minuten.
  • Kook de broccoli in circa 2 minuten beetgaar.
  • Voeg de paprika, peper en broccoli  toe.
  • Blus af met vissaus en chilisaus en warm het gerecht goed door.
  • Serveer de groente met de rijst.

Ingredienten

4
Personen

Tempé uit de wok

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 stuks broccoli
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode peper
  • rijstolie
  • 350 g tempé
  • 2 el vissaus
  • 1 el chilisaus
Geef je waardering
1