Cake
Let op! Dit recept is voor 1 basiscake. Om de hele taart te kunnen maken, zijn er 5 van deze basiscakes nodig.
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Stap 2:
Roer met een handmixer of in een keukenmachine de boter met de suiker glad en luchtig. Voeg al roerend met de mixer één voor één de eieren toe. Zorg ervoor dat een ei goed is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg de vanille en het zout toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag.
Stap 3:
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in de oven in circa 1 uur gaar. Laat de cake afkoelen op een taartrooster.
Banketbakkersroom
Stap 1:
Klop de eidooiers los. Giet een klein scheutje melk bij de eidooiers met een eetlepel van de suiker.
Stap 2:
Breng de rest van de melk aan de kook met het vanille-extract en de rest van de suiker. Zet het vuur lager, laat de vanille circa 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe rustig door.
Stap 3:
Klop intussen de eidooiers met de suiker en de bloem tot een crème. Giet een flinke scheut hete melk al roerend bij het eimengsel. Schenk het eimengsel in de pan en laat de banketbakkersroom nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Giet dan op een plat bord of schaal. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Botercrème
Roer in de mixer de boter, poedersuiker en de banketbakkersroom crèmig. Voeg de cacaopoeder toe en laat draaien totdat alles goed gemengd is.
Opbouw
Stap 1:
Besmeer de 5 cakes met een laagje botercrème en stapel ze op elkaar. Zet circa 30 minuten tot een uur in de koelkast om op te laten stijven.
Stap 2:
Snijd uit de cake de vorm van een teddybeer. Kneed van de afgesneden stukken cake de poten, voeten en de oren van de beer. Plak ze aan het lijfje met een beetje botercrème en eventueel satéprikkers. Besmeer de teddybeer rondom met botercrème en laat weer circa 30 minuten -1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 3:
Schep de rest van de botercrème in een spuitzak met een 233-spuitmondje en spuit de vacht van de beer rondom op.
Stap 4:
Vorm bruin rolfondant voetkussentjes, snuit, oren en stiksels. Van roze rolfondant het neusje, en wit voor de pupillen. Plak het gevormde fondant op de beer.
Stap 5:
Bewaar de beer in de koelkast en laat circa 30 minuten op kamertemperatuur komen voor dat je ‘m serveert.
0 reacties