Tasty tempura met sesamsaus

3
Makkelijk
Tasty tempura met sesamsaus

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Klop voor de saus de eidooier met de mosterd en de rijstazijn los. Voeg voorzichtig een straaltje olie toe tot er een mayonaise ontstaat, voeg de sesamolie toe en meng er de yoghurt door. Schep de saus in lange glazen en bestrooi met zwart sesamzaad.

Schil voor de tempura de wortel en bleekselderij, snijd in lange plakken. Snijd de venkel in repen. Pluk de basilicum. Meng het tempurabeslag met ijskoud water, gemberpoeder en koenjit. Verhit olie tot 180 ºC . Wentel de groente en de basilicumblaadjes door het beslag en frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de tempura op stekers met de saus.

Ingredienten

4
Personen

Sesamsaus

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosters
  • 1 el rijstazijn (of gewone azijn)
  • 400 ml arachideolie
  • 1 el sesamolie
  • 200 ml magere yoghurt
  • zwarte sesamzaadjes

Tempura

  • 1 wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 venkel
  • 3 takjes basilicum
  • 5 roosjes bloemkool
  • 4 radijsjes
  • 300 g tempurameel
  • ijskoud water
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl koenjit
  • 600 ml arachideolie
Geef je waardering
3