De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: spinazie

Verwarm de oven voor op 80 graden Celcius. Was en droog de spinazie. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in 16 repen van een halve cm. Verdeel de visfilet in acht gelijke stukjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of een bakmat en kruid ze licht met zout en peper uit de molen.

60 MIN
The Taste of Cooking: Spinazie

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spinazie springrol met kabeljauw, avocado en munt

Verwarm de oven voor op 80 graden Celcius.

Was en droog de spinazie. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in 16 repen van een halve cm.

Verdeel de visfilet in acht gelijke stukjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of een bakmat en kruid ze licht met zout en peper uit de molen.

Plaats de vis 6-8 minuten in de oven tot ze gaar is. Deze techniek van lage temperatuur garen zorgt ervoor dat de vis stevig en sappig blijf, en je hoeft er nauwelijks naar om te kijken.

Halveer intussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke helft in vier parten.

Besprenkel de komkommerrepen met rijstazijn.

Neem een vel rijstpapier en maak deze vochtig door er met de vingertoppen koud water over te strijken.

Beleg het rijstvel vanaf een derde onderaan met 2 repen komkommer, 2 blaadjes spinazie en 1 stukje visfilet. Vouw het rijstvel er een slag omheen. Beleg het vervolgens met 1 part avocado, 4 blaadjes basilicum en 2 blaadjes munt. Vouw de zijkanten naar binnen, modelleer de rol voorzichtig en vorm er een strakke rol van. Er zijn er twee extra voor het mislukken van een springroll.

Presenteer de springrolls op een grote schaal en geef er chopsticks bij.

Serveer met sojasaus en vissaus.

 

Roergebakken spinazie met spekbokking en een sabayon van grove mosterd

Snijd de aardappelen met een klein mesje in. Zodat de smaak van de bouillon in de aardappelen kan trekken.

Leg de aardappelen in een hoge pan en voeg hier de kruiden aan toe. Giet de bouillon op de aardappelen en breng de rustig aan de kook. Kook ze circa 13 minuten.

Verwijder de huid van de spekbokking en snijd de filets in kleine stukjes.

Scheid de eieren boven een kom en gebruik alleen de dooiers. Voeg hier de wijn en vermouth aan toe. Meng het geheel met een garde goed door elkaar. Schenk de massa in een pan met dikke bodem en zet op een laag vuurtje. Klop met een garde de massa luchtig en gaar.

Haal de pan van het vuur en voeg de mosterd bij de luchtige sabayon. Roer de sabayon voorzichtig door zodat de lucht er in blijft.

Giet de aardappels af en laat droog stomen.

Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de spinazie kort. Voeg de knoflook toe. Roerbak de knoflook even mee en blus de spinazie af met een scheutje aceto balsamico. Leg de spinazie op een zeef om uit te lekken en maak op smaak met zout en peper.

Verdeel de spinazie in het midden van de borden. Halveer de aardappelen en zet ze rechtop tegen de spinazie aan. Leg de spekbokking rond om de spinazie en schep de sabayon over het gerecht.

 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker