De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: paksoi

Snijd het blad van de paksoi. Blancheer de bladeren circa 30 seconden en spoel direct koud met water. Droog de bladeren met keukenpapier. Snijd van de stelen in repen van circa 1 centimeter dik. Meng de misopasta, het water, mirin, sojasaus, honing en het sap van de  sinaasappel met een garde.

Verwarm de oven voor op 140 ºC.

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Paksoi

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gegrilde paksoi met tamme eend, oestersaus en enoki & Opgerolde salade van paksoi met parelhoen, miso saus en shiitake

Snijd het blad van de paksoi. Blancheer de bladeren circa 30 seconden en spoel direct koud met water. Droog de bladeren met keukenpapier.

Snijd van de stelen in repen van circa 1 centimeter dik.

Meng de misopasta, het water, mirin, sojasaus, honing en het sap van de  sinaasappel met een garde.

Verwarm de oven voor op 140 ºC.

Snijd de parelhoen ilets in 4 stukken en rol elk stukje in een plak katenspek. Vet een bakplaat in met olijfolie. Leg de parelhoen op de bakplaat en bak ze in circa 9 minuten gaar.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de shiitakes goudbruin.

Breng de paksoistengels op smaak met de misosaus en rol ze in de paksoi bladeren.

Haal de parelhoen uit de oven en laat ze circa 10 minuten rusten.

Grillen

Verwarm de grillpan voor. Haal de stengels van de paksoi los en was ze. Blancheer ze ca 10 seconden en spoel ze koud met water.

Snijd ondertussen de vetlaag van de eend kruislings in en wrijf er de 5 spices in.

Verwarm een koekenpan en bak op laag vuur de eend op de vetkant tot deze goudbruin is. Draai de eend om en bak hem nog circa 5 minuten.

Vouw de bladeren van de paksoi naar binnen op de steel en grill de paksoi circa 5 minuten op halfhoog vuur.

Haal de eend uit de pan en blus het braadvet af met de oestersaus en gembersiroop. Laat dit even inkoken en leg de eend terug in de pan voor een glans laag krijgt.

Eind bereiding

Snijd de shiitakes fijn. Leg de opgerolde salade op bord en strooi de shiitakes erover. Snijd de parelhoen stukjes diagonaal door en zet ze tegen de paksoi aan.

Trancheer de eend en leg ze op de gegrilde paksoi. Snijd de rauwe enoki’s van de stam en strooi deze over het hele gerecht. Schep de misosaus erover.

 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker