Deeg tarte tatin
-
Meng in een kom de bloem, ei, water en een snuf zout. Wrijf de boter erdoor en kneed op het aanrecht tot een soepel deeg.
-
Maak een bol, leg in de kom, dek af en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
Tarte tatin met blauwe kaas
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Pel de sjalotten en halveer. Verwarm op laag vuur de boter in een koekenpan en bak de sjalotten 5 minuten langzaam aan.
-
Voeg de honing, balsamicoazijn en een eetlepel water toe aan de pan. Laat de sjalotten iets zacht worden. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
-
Vet de taartvorm in met boter. Ris de tijm van de takjes.
-
Verdeel de tijm over de bodem van de vorm en leg de sjalotten in de vorm met de bolle kant naar boven. Verkruimel de blauwe kaas eroverheen.
-
Rol het deeg uit tot een dunne plak die ruim in de taartvorm past. Dek de sjalotten af met het deeg en vouw de randjes naar binnen voor een rustieke uitstraling.
-
Bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar.
-
Leg een bord op de bakvorm. Stort de warme taart op het bord zodat de sjalotten aan de bovenkant te zien zijn.
-
Garneer met wat verse tijm.
0 reacties