De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tarte tatin met blauwe kaas

Deze tarte tatin met sjalotten en blauwe kaas is een heerlijk voorgerecht dat je van tevoren kunt maken. Zo hoef je op het moment zelf alleen nog maar de tarte tatin te bakken en te serveren!

35 min. voorbereidingstijd
35 min. oventijd
Direct naar recept
Tarte tatin met blauwe kaas

Een recept van

  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Niet zo'n fan van blauwe kaas? Vervang dan de blauwe kaas eens door geitenkaas of brie!"

Bereidingswijze

Deeg tarte tatin

  1. Meng in een kom de bloem, ei, water en een snuf zout. Wrijf de boter erdoor en kneed op het aanrecht tot een soepel deeg.

  2. Maak een bol, leg in de kom, dek af en laat 10 minuten rusten in de koelkast.

Tarte tatin met blauwe kaas

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 

  2. Pel de sjalotten en halveer. Verwarm op laag vuur de boter in een koekenpan en bak de sjalotten 5 minuten langzaam aan.

  3. Voeg de honing, balsamicoazijn en een eetlepel water toe aan de pan. Laat de sjalotten iets zacht worden. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. 

  4. Vet de taartvorm in met boter. Ris de tijm van de takjes.

  5. Verdeel de tijm over de bodem van de vorm en leg de sjalotten in de vorm met de bolle kant naar boven. Verkruimel de blauwe kaas eroverheen.

  6. Rol het deeg uit tot een dunne plak die ruim in de taartvorm past. Dek de sjalotten af met het deeg en vouw de randjes naar binnen voor een rustieke uitstraling.

  7. Bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar. 

  8. Leg een bord op de bakvorm. Stort de warme taart op het bord zodat de sjalotten aan de bovenkant te zien zijn.

  9. Garneer met wat verse tijm. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.