De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Tarte tatin & makkelijke perentaartjes

Verwarm de vorm voor op 200C. Vet de vorm in en smelt de rest van de boter. Giet de gesmolten boter in de taartpan en bestrooi met de suiker. Schil en snijd de appel in partjes en vervolgens in dunne plakjes. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het suiker-botermengsel.

60 MIN
Tarte tatin & makkelijke perentaartjes
Issa Niemeijer

Bereidingswijze

Snel bladerdeeg
Meng de bloem met het zout. Snijd de boter door de bloem. Voeg koud water toe en meng kort door. Zet circa 5 à 10 minuten in de vriezer.

Tarte tatin
Verwarm de vorm voor op 200C. Vet de vorm in en smelt de rest van de boter. Giet de gesmolten boter in de taartpan en bestrooi met de suiker. Schil en snijd de appel in partjes en vervolgens in dunne plakjes. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het suiker-botermengsel. Rol het deeg dun uit, steek er een cirkel uit en leg over de appelplakjes in de vorm. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Keer de taart om en serveer direct.

Tip: Het overgebleven bladerdeeg kun je gemakkelijk bewaren in de vriezer of koelkast. Je kunt het ook gebruiken om Issa’s makkelijke perentaartjes mee te maken, zie het recept hieronder.

Makkelijke perentaartjes
Schil en snijd de peren in stukken. Meng de stukken peer met de basterdsuiker en de kaneelpoeder. Rol het bladerdeeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek 8 cirkels uit het bladerdeeg en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de peren op het midden van de cirkels en vouw het deeg eromheen als een soort zakje. Bestrijk met losgeklopt ei, strooi wat suiker op de bovenkant en bak de taartjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Bakkers. Verschillende  bakkers laten zien hoe je hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kan zetten.

Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun  favoriete gerecht maken. 24Kitchen trekt daar een blik vol talent voor open. Zo zijn Menno de Koning en Sarena Solari, recente winnaars van Heel Holland Bakt, te zien. Maar ook professionals zoals Job van Berkel van patisserie Tout, Kees Raat van Metropolitan, Issa Niemeijer van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer en Cees Holtkamp, de beroemde patissier en schrijver van bakboeken. Danny Jansen, vast gezicht en chef van 24Kitchen, bakt al jaren achter de schermen en toont in dit programma zijn kunsten aan de kijker.  

Hidde de Brabander, die zijn sporen heeft verdiend in de banketbakkerij en gastronomie en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia: “Voor de taart die ik maak in ‘Hollandse Bakkers’ gebruik ik een nieuwe techniek die uniek is en ontwikkeld in Frankrijk. Om op deze manier mijn kennis te mogen delen is voor mij geweldig”.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker