Tarte tatin gebakjes

4
Makkelijk
Tarte tatin gebakjes

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Karamel
Verwarm de oven op 150 ºC. Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan en haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe en roer goed door. Verdeel de karamel over de aluminiumbakjes. Schil de appels en verwijd er met een appelboor het klokhuis. Verdeel 8 appels over de aluminiumbakjes. Snijd de resterende appels in partjes en steek in elke appel 1 partje appel. Bak de appels in de oven in circa 1 uur gaar. Zet de schillen en de klokhuizen net onder met water en laat circa 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder de schillen en de klokhuizen en laat het water circa 40 minuten op laag vuur inkoken.

Bodem
Roer het ei los. Meng de boter met de witte basterdsuiker en citroensap en voeg het ei toe. Meng de bloem met bakpoeder en rasp van de citroen. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel. Meng het deeg eerst met de mixer en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg. Als het deeg te zacht is geworden laat het dan in plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Steek ringen uit ter grootte van de aluminium bakvormpjes. Bak de deegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat circa 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de vormpjes uit de oven en haal de plakjes deeg eruit. Leg op elk bodemplakje een appel en bestrijk de appel met het ingekookte vocht.

Ingredienten

8
Porties

Karamel

  • 120 g suiker
  • 60 g roomboter
  • 9 appels

Bodem

  • 0.5 ei
  • 160 g zachte roomboter
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Extra nodig:

  • 8 aluminium bakvormpjes
  • bakpapier
  • bakplaat
Tarte tatin gebakjes
Geef je waardering
4