De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarte tatin gebakjes

90 min kooktijd
Tarte tatin gebakjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Karamel
Verwarm de oven op 150 ºC. Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan en haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe en roer goed door. Verdeel de karamel over de aluminiumbakjes. Schil de appels en verwijd er met een appelboor het klokhuis. Verdeel 8 appels over de aluminiumbakjes. Snijd de resterende appels in partjes en steek in elke appel 1 partje appel. Bak de appels in de oven in circa 1 uur gaar. Zet de schillen en de klokhuizen net onder met water en laat circa 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder de schillen en de klokhuizen en laat het water circa 40 minuten op laag vuur inkoken.

Bodem
Roer het ei los. Meng de boter met de witte basterdsuiker en citroensap en voeg het ei toe. Meng de bloem met bakpoeder en rasp van de citroen. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel. Meng het deeg eerst met de mixer en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg. Als het deeg te zacht is geworden laat het dan in plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Steek ringen uit ter grootte van de aluminium bakvormpjes. Bak de deegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat circa 15 minuten goudbruin en gaar. Haal de vormpjes uit de oven en haal de plakjes deeg eruit. Leg op elk bodemplakje een appel en bestrijk de appel met het ingekookte vocht.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker