Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in de tagra tajine of hapjespan en bak de uien en knoflook circa 2 minuten op laag vuur.
Snijd de spinazie en de koriander grof door.
Fileer indien nodig de zeeduivel en snijd in gelijke stukken. Maak indien nodig de inktvisjes schoon door het kraakbeen en de inktzakjes te verwijderen en ze even in een bak water te laten weken.
Voeg in gedeeltes de spinazie en de koriander toe aan de pan en bak totdat deze een beetje geslonken is.
Voeg de gemberpoeder en de paprikapoeder toe en meng goed door. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Schep de tomatenpuree erbij voeg een paar eetlepels water toe (dat het een saus wordt) en breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur middelhoog.
Verdeel de zeeduivel en de inktvisjes over de spinazie.
Snijd een stukje schil van de citroen en snijd deze in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan en laat het geheel circa 12 minuten garen.
Blus af met het sap van een halve citroen.
Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in de tagra tajine of hapjespan en bak de uien en knoflook circa 2 minuten op laag vuur.
0 reacties