- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pluk en snijd de peterselie en koriander fijn. (houd van de peterselie en koriander 1 eetlepel apart voor bij de salade)
- Meng in een grote kom de kippendijen, uien, knoflook, gemberpoeder, kurkuma en de kruiden.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en laat circa 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan
- Snijd de citroen in vieren, snijd het vruchtvlees eruit en snijd de helft van de schil in dunne repen. (houd het vruchtvlees apart voor de salade)
- Schil de aardappels en snijd in partjes.
- Voeg de aardappels en de schillen citroen toe aan de pan en laat circa 8 minuten met de deksel op de pan garen.
- Voeg de olijven toe, breng aan de kook en laat circa 3 minuten garen.
- Schuif het Turkse brood in de oven en rooster in circa 4 minuten krokant.
Salade
- Snijd de komkommer en het vruchtvlees van de citroen in blokjes. Halveer de cherrytomaten
- Meng de komkommer, tomaten, vruchtvlees en achtergehouden kruiden in een kom en breng op smaak met een beetje zout.
0 reacties