Tajine kip met citroenen en olijven

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en snijd de peterselie en koriander fijn. (houd van de peterselie en koriander 1 eetlepel apart voor bij de salade)
  • Meng in een grote kom de kippendijen, uien, knoflook, gemberpoeder, kurkuma en de kruiden.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en laat circa 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan
  • Snijd de citroen in vieren, snijd het vruchtvlees eruit en snijd de helft van de schil in dunne repen. (houd het vruchtvlees apart voor de salade)
  • Schil de aardappels en snijd in partjes.
  • Voeg de aardappels en de schillen citroen toe aan de pan en laat circa 8 minuten met de deksel op de pan garen.
  • Voeg de olijven toe, breng aan de kook en laat circa 3 minuten garen.
  • Schuif het Turkse brood in de oven en rooster in circa 4 minuten krokant.

Salade

  • Snijd de komkommer en het vruchtvlees van de citroen in blokjes. Halveer de cherrytomaten
  • Meng de komkommer, tomaten, vruchtvlees en achtergehouden kruiden in een kom en breng op smaak met een beetje zout.

Ingredienten

4
Personen

Tajine kip met citroenen en olijven

  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 10 takjes koriander
  • 4 kippendijen
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 citroen
  • 8 roseval aardappels
  • 3 el olijven
  • 1 Turks brood
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaten
Geef je waardering
3