De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tahinakoekjes & arabische noga: chocoladevijgennoga en vijgenamandelnoga

Laat je verrassen door deze heerlijke zoete lekkernijen uit de Arabische keuken!

30 min kooktijd
Tahinakoekjes & Arabische noga: chocoladevijgennoga en vijgenamandelnoga

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tahinakoekjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng met een handmixer of in een tafelmixer de suiker met de boter. Voeg al kloppende de tahina en de crème fraîche toe. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en laat kloppen tot een samenhangend deeg. Plaats het deeg op een gebloemd aanrecht en kneed kort verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig water of bloem toe. Vorm circa 20 balletjes van het deeg. Leg ze verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en druk elk bolletje een beetje plat met je duim of met een vork. Besprenkel de bolletjes met water, bestrooi ze met sesamzaadjes en bak ze in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en knapperig worden.

Tip
Serveer de koekjes met bijvoorbeeld een sinaasappelthee. Vul een theepot met heet water en voeg er groene thee aan toe. Haal met een dunschiller 3 plakjes schil van de sinaasappel, voeg deze toe aan de thee.

Chocoladevijgennoga
Snijd de vijgen in kleine stukjes. Hak de chocolade fijn. Rooster de pijnboompitjes circa 3 minuten en hak ze grof. Hak de vijgen met de chocolade, cacao en snufje zout en pijnboompitjes in een keukenmachine tot een dikke vijgenbal. Voeg eventueel water toe als de massa niet stevig genoeg voelt. Haal de gehakte vijgen eruit en leg op bakpapier. Vorm een lange pil en rol heel strak in het bakpapier. Laat het geheel opstijven op een koele plek . Nu kun je met een scherp mes plakken snijden van de chocoladevijgennoga.

Vijgenamandelennoga
Snijd de vijgen in kleine stukjes. Rooster de amandelen circa 3 minuten en hak ze grof. Hak de vijgen, cacao, rozijntjes, snufje zout en amandelen in een keukenmachine tot een dikke vijgenbal. Voeg eventueel water toe als de massa niet stevig genoeg voelt. Haal de gehakte vijgen eruit en leg op bakpapier. Vorm een lange pil en rol heel strak in het bakpapier. Laat het geheel opstijven op een koele plek. Nu kun je met een scherp mes plakken snijden van de vijgenamandelnoga.

Tip
Bewaar de noga’s koel.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker