- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Cherry trostomaten
- Prik met een mesje de cherry trostomaten in, leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en bestrooi met zout en peper.
- Pof de tomaten circa 10 minuten in de oven.
Pesto
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pluk de blaadjes basilicum.
- Pureer met een staafmixer in een hoge kom de knoflook, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Asperges
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Snijd circa 1 centimeter van de onderkant van de asperges en kook de asperges in circa 3 minuten gaar.
- Meng de pesto door de tagliatelle. Serveer de asperges en de tomaten erbij en besprenkel met olijfolie.
Tip: het sap van een halve citroen geeft de smaak van basilicum een extra kick.
0 reacties