De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle met zelfgemaakte pesto en groene asperges

30 MIN
Tagliatelle met zelfgemaakte pesto en groene asperges

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Cherry trostomaten

  • Prik met een mesje de cherry trostomaten in, leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Pof de tomaten circa 10 minuten in de oven.

Pesto

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Pureer met een staafmixer in een hoge kom de knoflook, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Asperges

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd circa 1 centimeter van de onderkant van de asperges en kook de asperges in circa 3 minuten gaar.
  • Meng de pesto door de tagliatelle. Serveer de asperges en de tomaten erbij en besprenkel met olijfolie. 

Tip: het sap van een halve citroen geeft de smaak van basilicum een extra kick.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker