Tagliatelle met zelfgemaakte pesto en groene asperges

26
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Cherry trostomaten

  • Prik met een mesje de cherry trostomaten in, leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Pof de tomaten circa 10 minuten in de oven.

Pesto

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Pureer met een staafmixer in een hoge kom de knoflook, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Asperges

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd circa 1 centimeter van de onderkant van de asperges en kook de asperges in circa 3 minuten gaar.
  • Meng de pesto door de tagliatelle. Serveer de asperges en de tomaten erbij en besprenkel met olijfolie. 

Tip: het sap van een halve citroen geeft de smaak van basilicum een extra kick.

Ingredienten

4
Personen

Tagliatelle met zelfgemaakte pesto

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g cherry trostomaatjes
  • olijfolie vergine
  • zout
  • versgemalen peper
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 citroen
  • 1 bosje groene asperges
Geef je waardering
26