Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Kippendijen

  • 300 g kippendijen
  • 0.5 bosje rozemarijn
  • olijfolie

Pasta

  • 300 g tagliatelle
  • 2 courgettes

Rode pesto

  • 200 g gedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 75 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • olijfolie exra vierge

Extra nodig

  • staafmixer met staafmixerbakje
  • dunschiller
  • bakpapier
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kippendijen

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd het vel van de kippendijen licht in en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de kippendijen met olijfolie en bestrooi met de helft van de rozemarijn, een beetje zout en versgemalen peper. Bak de kippendijen circa 25 minuten in de oven. Snijd de kip in dunne plakken.

Pasta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af.
  • Schil de courgette met een dunschiller tot aan de zaadlijsten in dunne slierten. Roer de courgette door de pasta.

Rode pesto

  • Pel en plet de knoflook.
  • Ris de overgehouden rozemarijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Pureer de knoflook, gedroogde tomaten, resterende rozemarijn, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, sap van de citroen, en de olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Roer de pesto door de pasta met courgette.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de kip over de pasta. 

Geef je waardering

144
Tagliatelle met kippendijen, rode pesto en courgette