Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de gerookte ham in blokjes. Verhit olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit de ui circa 2 minuten op laag vuur. Voeg de doperwten en de hamblokjes toe, schep na circa 1 minuut een lepel kookvocht van de pasta bij de doperwten en leg een deksel op de pan. Laat circa 1 minuut stoven en haal de pan van het vuur. Voeg de room toe en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Breng op smaak met nootmuskaat naar smaak.
Roer de gekookte pasta er doorheen en laat nog circa 1 minuut garen. Voeg eventueel een scheutje melk toe wanneer de saus te droog wordt. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg twee derde toe aan de saus.
Garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Salade
Wel de gedroogde tomaten circa 30 minuten in warm water en snijd in plakjes. Meng de tomaten door de rucola.
Roer met een garde de room, olijfolie en balsamicoazijn door elkaar. Breng op smaak met beetje zout en peper. Verdeel de dressing over de salade.
Kruidenboter
Pel en pers de knoflook uit boven de boter en meng met de peterselie. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Lekker met ciabatta.
Een heerlijke pasta met doperwten en ham geserveerd met een salade van rucola en tomaten.
0 reacties