Tagliatelle con funghi e zucchine allo zafferano e sogliola (Tagliatelle met paddenstoelen, courgette, saffraan en scholfilet)

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pastadeeg
Strooi het bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren, water en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in keukenfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Saus
Meng de saffraan met de witte wijn. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de paddenstoelen klein. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot en knoflook. Voeg de courgette toe en bak kort mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met de saffraan witte wijn.

Tagliatelle
Rol het pastadeeg uit met een rolstok tot een dunne plak en snijd er dunne repen van. Kook de tagliatelle in circa 3 minuten gaar in ruim water met een beetje zout. Meng de gekookte tagliatelle met de saus en schenk de room erbij. Verwarm nog circa 1 minuut. Roer goed door en schep in een diep bord. Leg de gebakken scholfilet er boven op en garneer met een takje peterselie.

Gebakken scholfilet
Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zeezout. Bloem de filets aan beide kanten. Verhit de zonnebloemolie en bak de filets aan beide kanten in circa 4 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Pastadeeg

  • 300 g dubbel 00 bloem
  • 3 eieren
  • 3 tl water
  • 0.5 tl zout

Saus

  • 1 g saffraan
  • 0.5 glas witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • 100 ml room

Gebakken scholfilets

  • 4 scholfilets
  • 100 g bloem
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
4