Taco’s met paprika-uienchutney

4
Makkelijk
Taco’s met paprika-uienchutney

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Paprika-uienchutney

  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Schil de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Fruit de ui, paprika, helft van de rode peper, komijnpoeder en paprikapoeder circa 5 minuten. Voeg de honing toe en blus af met balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spicy gehakt

  • Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Rul het gehakt met de knoflook en de resterende rode peper in circa 3 minuten. Voeg het komijnpoeder en het paprikapoeder toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Groente

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de rode ui in ringen.
  • Snijd de komkommer in reepjes.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Meng alle gesneden groente in een kom.

Taco’s

  • Verwarm de tacoschelpen circa 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

Serveren

  • Vul de tacoschelpen met groente en het gehakt. Schep een flinke eetlepel chutney bovenop de tacoschelpen.

Tip

  • Om de taco’s op je bord te laten staan, snijd een kropje little gem in de lengte door vieren. Gebruik de repen little gem als steuntjes voor de taco’s.

Ingredienten

4
Personen

Paprika-uienchutney

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el honing
  • 3 el balsamicoazijn

Gehakt

  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 el paprikapoeder

Groente

  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika

Taco's

  • 12 tacoschelpen
Taco’s met paprika-uienchutney
Geef je waardering
4