Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Paprika-uienchutney

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el honing
  • 3 el balsamicoazijn

Gehakt

  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 el paprikapoeder

Groente

  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika

Taco's

  • 12 tacoschelpen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Paprika-uienchutney

  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Schil de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Fruit de ui, paprika, helft van de rode peper, komijnpoeder en paprikapoeder circa 5 minuten. Voeg de honing toe en blus af met balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spicy gehakt

  • Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Rul het gehakt met de knoflook en de resterende rode peper in circa 3 minuten. Voeg het komijnpoeder en het paprikapoeder toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Groente

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de rode ui in ringen.
  • Snijd de komkommer in reepjes.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Meng alle gesneden groente in een kom.

Taco’s

  • Verwarm de tacoschelpen circa 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

Serveren

  • Vul de tacoschelpen met groente en het gehakt. Schep een flinke eetlepel chutney bovenop de tacoschelpen.

Tip

  • Om de taco’s op je bord te laten staan, snijd een kropje little gem in de lengte door vieren. Gebruik de repen little gem als steuntjes voor de taco’s.

Geef je waardering

12
Taco’s met paprika-uienchutney