

Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
Paprika-uienchutney
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
- Pel en snipper de rode ui.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Schil de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de rode peper fijn.
- Fruit de ui, paprika, helft van de rode peper, komijnpoeder en paprikapoeder circa 5 minuten. Voeg de honing toe en blus af met balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spicy gehakt
- Pel en hak de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Rul het gehakt met de knoflook en de resterende rode peper in circa 3 minuten. Voeg het komijnpoeder en het paprikapoeder toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Groente
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de rode ui in ringen.
- Snijd de komkommer in reepjes.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Meng alle gesneden groente in een kom.
Taco’s
- Verwarm de tacoschelpen circa 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
Serveren
- Vul de tacoschelpen met groente en het gehakt. Schep een flinke eetlepel chutney bovenop de tacoschelpen.
Tip
- Om de taco’s op je bord te laten staan, snijd een kropje little gem in de lengte door vieren. Gebruik de repen little gem als steuntjes voor de taco’s.
Ingredienten
4
Personen
Paprika-uienchutney
- olijfolie om in te bakken
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 el honing
- 3 el balsamicoazijn
Gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 400 g rundergehakt
- 1 el komijnpoeder
- 2 el paprikapoeder
Groente
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
Taco's
- 12 tacoschelpen

Laat hier je reactie achter