Taco’s met gepofte paprikasalsa en maïskolven

4
Makkelijk
Taco’s met gepofte paprikasalsa en maïskolven

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maïskolven

  • Breng een pan water met suiker en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de maïskolven schoon en kook in circa 15 minuten gaar. Giet de maïskolven af. Voeg een klontje boter toe.

Gepofte paprikasalsa

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de jalapeño slices fijn.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Snijd de gepofte paprika’s fijn.
  • Meng in een kom de ui, jalapeño slices, gepofte paprika’s, de helft van de koriander, de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn.

Taco’s

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de Mexicaanse kruiden circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul in circa 8 minuten gaar.
  • Verwarm de taco’s circa 5 minuten in de oven.
  • Was en snijd de Romeinse sla grof.
  • Verbrokkel de feta.
  • Vul de taco’s met de Romeinse sla, gehakt, feta en een beetje gepofte paprikasalsa.

Serveren

  • Verdeel de taco’s en de maïskolven over borden. Lepel de resterende salsa royaal over de borden.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Maïskolven

  • 4 voorgekookte maïskolven
  • 1 el suiker
  • roomboter

Gepofte paprikasalsa

  • 1 rode ui
  • 50 g jalapeño slices
  • 1 bosje koriander
  • 295 g gepofte paprika's
  • 30 ml olijfolie extra vierge
  • 20 ml rode wijnazijn

Taco’s

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 400 g rundergehakt
  • 8 tacoschelpen
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g feta
Taco’s met gepofte paprikasalsa en maïskolven
Geef je waardering
4