De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taco’s met gepofte paprikasalsa en maïskolven

30 min kooktijd
Taco’s met gepofte paprikasalsa en maïskolven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maïskolven

  • Breng een pan water met suiker en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de maïskolven schoon en kook in circa 15 minuten gaar. Giet de maïskolven af. Voeg een klontje boter toe.

Gepofte paprikasalsa

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de jalapeño slices fijn.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Snijd de gepofte paprika’s fijn.
  • Meng in een kom de ui, jalapeño slices, gepofte paprika’s, de helft van de koriander, de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn.

Taco’s

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de Mexicaanse kruiden circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul in circa 8 minuten gaar.
  • Verwarm de taco’s circa 5 minuten in de oven.
  • Was en snijd de Romeinse sla grof.
  • Verbrokkel de feta.
  • Vul de taco’s met de Romeinse sla, gehakt, feta en een beetje gepofte paprikasalsa.

Serveren

  • Verdeel de taco’s en de maïskolven over borden. Lepel de resterende salsa royaal over de borden.

Mexico

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker