Taco’s gevuld met kip en gegrilde groente

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kip

Snijd de kip in blokjes. Marineer de kip circa 10 minuten in twee derde van de currypasta.

Groente

Snijd de aubergines en courgettes in blokjes. Meng alle groente in een kom met een scheutje olijfolie en een snufje zout. Rooster de groente op een met bakpapier beklede bakplaat circa 10 minuten in de oven.

Taco’s

Verhit olie in een pan en bak de kip circa 6 minuten. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken. Pel en snipper de uien. Vul de taco’s met  een schepje kwark, kip, avocado, rode ui en garneer met de preischeuten. Bestrooi met zout naar smaak.

Dipsaus

Meng de rode curry met de sojasaus, honing en een scheut olijfolie. Pel en pers de knoflook fijn en meng de knoflook door de dipsaus. Hak de peterselie fijn en roer de peterselie door de dipsaus.

Serveer

Haal de groente uit de oven en garneer met overgebleven peterselie en eventueel grof gemalen peper. 

Ingredienten

4
Personen

Taco’s gevuld met kip en gegrilde groente

  • 400 g kipfilet
  • 3 el rode currypasta
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 2 avocado's
  • 2 rode uien
  • 12 maïstaco’s
  • 6 el magere kwark 0%
  • 100 g alfalfa
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje krulpeterselie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
12