Tabouleh met gegrilde lamskoteletten

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven voor op 70˚C.

Verwarm de grillpan voor.

Specerijenbouillon

Breng 2 l water met de specerijen en rozemarijn aan de kook.

Tabouleh

Snijd de courgette in de lengte doormidden en daarna in plakken.

Kook de bulgur in de specerijenbouillon in circa 4 minuten gaar. Voeg krenten en courgette toe en kook circa 1 minuut mee.

Schep de bulgur, courgette en de krenten uit de pan en laat ze afkoelen.

Bewaar de bouillon voor later.

Snijd de munt en koriander in reepjes en rasp de schil van de sinaasappels.

Meng de munt, koriander en sinaasappelrasp met de bulgur en breng op smaak met zout en peper.

Lamskoteletten

Smeer de lamskoteletten in met een klein beetje olie.

Grill de koteletten circa 3 minuten in de grillpan.

Besmeer de koteletten met de pesto, verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de voorverwarmde oven. Sinaasappelsaus met kikkererwten

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

Pers de sinaasappels uit en meng het sap met 50 ml specerijenbouillon.

Voeg de cherrytomaatjes en kikkererwten toe aan de saus en kook circa 2 minuten mee.

Haal de koteletten uit de oven en schenk het sap van het vlees bij de saus en roer goed door.

 

Ingredienten

4
Personen

Specerijbouillon

  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 takje rozemarijn

Tabouleh met lamskoteletten en sinaasappelsaus

  • 1 courgette
  • 300 g bulgur
  • 100 g krenten
  • 8 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 2 sinaasappels
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 lamskoteletten
  • zonnebloemolie
  • 4 el groene pesto
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • 250 g rode cherrytomaatjes
Geef je waardering
0