T-bone steak met merg en onionrings

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Mergpijpjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de mergpijpjes in een ovenschaal of braadslee. Bestrooi met zout en peper en bak ze 20-30 minuten in de oven. Ris en hak de tijm fijn. Verdeel stukken boter, de knoflooktenen en tijm over de mergpijpjes en bak nog 5-10 minuten in de oven.

Bierbeslag
Meng het bier met de bloem, olie en het hele ei en breng op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het biermengsel.

T-bone steak
Verwarm de oven voor op 80 °C. Snijd het evt. vet van de t-bone en bak dit uit in een pannetje. Verhit de zware koekenpan of grillpan tot snikheet. Wrijf de T-bone steaks in met olie, bestrooi met zout en peper en bak flink aan op 1 kant. Haal het vlees uit de pan. Verhit de pan weer en bak de andere kant nog een paar minuten. Leg het vlees op een rooster en zet het nog 10 minuten in de oven.

Onionrings
Verwarm de frituurolie tot 180 °C. Pel en snijd de uien in dikke ringen en druk de rokken per 2 uit elkaar. Wentel de uien eerst door de bloem en dan door het bierbeslag. Frituur de uienringen goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Serveer alles bij elkaar op een bord of plank.

Ingredienten

4
Personen

Voor de mergpijpjes

  • 4 mergpijpjes (over de lengte doorgesneden)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 50 g roomboter

Voor het bierbeslag

  • 200 ml bier
  • 200 g bloem
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 2 eiwitten

Voor de t-bone steaks

  • 4 t-bone steaks à 400 g
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper

Voor de onionrings

  • 3 grote uien
  • 50 g bloem
  • 100 g panko

Extra nodig

  • ovenschaal of braadslee
  • zware koekenpan of grillpan
  • frituurpan en olie om te frituren
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier
Geef je waardering
0