Splits de eieren. Roer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker in een vetvrije kom stijf. Spatel het eiwitschuim door de eidooiermassa en spatel vervolgens voorzichtig de bloem erdoor. Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het mooi vlak uit. Leg de bakplaat op de barbecue en leg er een grote braadslee overheen om een oven te creëren. Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en trek daarna het bakpapier voorzichtig los van het biscuit.
Vulling
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel door de mascarpone. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
Swiss roll
Bestuif een theedoek met suiker, leg het biscuit erop en rol het biscuit op om de vorm te krijgen. Rol het biscuit weer uit en besmeer met de jam en vervolgens met het mascarponemengsel. Verdeel de aardbeien erover en rol het geheel voorzichtig op. Zorg dat de naad naar beneden ligt; op deze manier blijft de rol mooi in vorm.
Tip: je kunt het biscuit ook in de oven bakken op 190 ºC in circa 12 minuten.
0 reacties