De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

swiss roll van de bbq

30 min kooktijd
Swiss roll van de bbq

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Biscuit
Splits de eieren. Roer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker in een vetvrije kom stijf. Spatel het eiwitschuim door de eidooiermassa en spatel vervolgens voorzichtig de bloem erdoor. Schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het mooi vlak uit. Leg de bakplaat op de barbecue en leg er een grote braadslee overheen om een oven te creëren. Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en trek daarna het bakpapier voorzichtig los van het biscuit.

Vulling
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel door de mascarpone. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.

Swiss roll
Bestuif een theedoek met suiker, leg het biscuit erop en rol het biscuit op om de vorm te krijgen. Rol het biscuit weer uit en besmeer met de jam en vervolgens met het mascarponemengsel. Verdeel de aardbeien erover en rol het geheel voorzichtig op. Zorg dat de naad naar beneden ligt; op deze manier blijft de rol mooi in vorm.

Tip: je kunt het biscuit ook in de oven bakken op 190 ºC in circa 12 minuten.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker