Andy McDonald

Ingredienten

4
Personen

Sweet ribs

  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 l runderbouillon
  • 2 blikjes cola à 330 ml
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el Dijonmosterd
  • 2 el honing
  • 1 tl steranijspoeder
  • 2 kg varkensribben

Extra nodig

  • rasp
  • BBQ
  • kwast
  • braadslee

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 20 minuten

Sweet ribs
Snijd de rode pepers in dunne ringen. Hak de knoflook. Pers en rasp de citroen. Schenk de bouillon en cola in een ruime pan en voeg alle ingrediënten toe aan de bouillon. Breng de ribben aan de kook en gaar de ribben in circa 2 uur op een laag vuur met de deksel op de pan. Haal de ribben uit het kookvocht. Kook de saus in circa 30 minuten in tot een stroperige saus. Leg de ribben terug in de saus en bedek de ribben volledig met de saus. Leg de ribben vervolgens op de bbq en rooster ze om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Lak tussendoor de ribben met de stroperige saus, zodat ze mooi gaan glimmen.

Geef je waardering

142
Sweet ribs