Sweet Asian: Pinda-pancakes, tropische fruitcompote en kokossmoothie

1
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Pinda-pancakes
Smelt de boter. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg de melk er voorzichtig aan toe. Voeg de eieren en de boter toe aan het beslag. Breng op smaak met het zout en de pindakaas. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en schep er een laagje beslag in. Bak de pancakes om en om in 6 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Tropische fruitcompote
Schil en snijd de mango, kiwi’s, ananas en lychees in blokjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt een klontje boter in een pan en fruit het vanillestokje en –merg, het kaneelstokje en de steranijs circa 2 minuten. Voeg het fruit en de ananasjam toe, meng goed door en warm circa 1 minuut door.

Kokossmoothie
Draai met een kurkentrekker de ‘ogen’ van de kokosnoot open en laat het kokoswater eruit lopen boven een glas of kom. Pak de kokosnoot in een handdoek en sla stuk met een hamer. Schraap of snijd het vruchtvlees uit de kokosnoot. Schep de kokos met het kokoswater, poedersuiker en ijsblokjes in de blender. Voeg hier de kokosmelk aan toe en pureer tot een smoothie. Schenk de smoothie in glazen. Snijd de limoen in parten en garneer de smoothie met een partje limoen.

Serveren
Schep de tropische fruitcompote over en bij de pinda-pancakes en serveer met de kokossmoothie.

Ingredienten

4
Personen

Pinda-pancakes

  • 50 g boter
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 4 el pindakaas
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter

Tropische fruitcompote

  • 1 mango
  • 2 kiwi's
  • 200 g verse ananas
  • 50 g lychees
  • 1 vanillestokje
  • 1 klontje boter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 4 el ananasjam

Kokossmoothie

  • 1 kokosnoot
  • 150 g poedersuiker
  • 400 g ijsblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen

Extra nodig

  • kurkentrekker
  • handdoek
  • hamer
  • blender of keukenmachine
Geef je waardering
1