Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Sushi-salade

  • 300 g sushirijst
  • 3 el rijstazijn
  • 50 ml Japanse sojasaus
  • 2 tl suiker
  • 1 tl wasabipasta
  • 1 komkommer
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 bos radijs
  • 2 avocado's
  • 4 norivellen
  • 300 zalmfilet zonder vel
  • 150 g veldsla

Extra nodig

  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng voor de dressing de azijn, sojasaus, suiker en wasabi met elkaar.

Snijd de komkommer in kleine gelijke blokjes.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op keukenpapier.

Snijd de radijsjes in plakjes.

Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de avocado’s in de lengte in repen.

Verwarm de norivellen eventueel even boven een gasvlam, snijd de norivellen in stukjes en bestrooi met een beetje zout.

Snijd de zalm in dunne plakjes.

 

Serveren

Verdeel de veldsla over borden, schep de rijst erop en verdeel de komkommer, radijsjes en avocado erover. Leg de plakjes zalm erop, lepel de dressing erover en bestrooi met norivellen en sesamzaadjes.

Geef je waardering

177
Sushi-salade