De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sushisalade

Een lichte maaltijd voor échte zalmliefhebbers: een sushisalade met zalm, komkommer en radijs. 

30 min (voor)bereidingstijd
sushi salade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze sushisalade met zalm kun je natuurlijk ook met tonijn maken of een andere favoriete vissoort."

Bereidingswijze

Sushi salade

  1. Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

  2. Meng voor de dressing de azijn, sojasaus, suiker en wasabi met elkaar.

  3. Snijd de komkommer in kleine gelijke blokjes en de radijsjes in plakjes. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de avocado’s in de lengte in repen.

  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op keukenpapier.

  5. Verwarm de norivellen eventueel even boven een gasvlam, snijd de norivellen in stukjes en bestrooi met een beetje zout.

  6. Snijd de zalm in dunne plakjes.

  7. Verdeel de veldsla over borden, schep de rijst erop en verdeel de komkommer, radijsjes en avocado erover. Leg de plakjes zalm erop, lepel de dressing erover en bestrooi met norivellen en sesamzaadjes.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker