De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

surinaamse eksi koekoe

De eksi koekoe bestaat uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De superluchtige cake moet je gewoon eens geprobeerd hebben.  

75 MIN
Surinaamse eksi koekoe (LS)-7139.jpg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

De eksi koekoe bestaat uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De superluchtige cake moet je gewoon eens geprobeerd hebben.  

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verlaag na een kwartier de temperatuur naar 150 °C. Vet het bakblik in met de boter. Smelt de rest van de boter en laat afkoelen. Klop de eieren met de suiker circa 30 minuten luchtig met de mixer. Rasp de citroen. Voeg de citroenrasp, vanille- en het amandel-extract toe aan het beslag. Zeef het bakmeel. Zet na een halfuur de mixer op de laagste stand en voeg je het bakmeel toe. Zet de mixer uit en roer 8 eetlepels afgekoelde boter snel door het beslag. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak de cake in de oven in circa 45-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en garneer met suikermuisjes. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker