De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoet-zuur iers rundvlees

105 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Zoet-zuur Iers rundvlees

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng de wijnazijn en bouillon aan de kook. Bestrooi de sukadelappen met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Leg de sukadelappen in een ovenschaal. Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de ui in ringen. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de champignons goudbruin. Voeg de ui en laurier toe en bak kort mee. Blus af met de azijn en de bouillon. Breng aan de kook en bind de saus met de plakjes ontbijtkoek. Schenk de saus over het vlees, dek af met aluminiumfolie en gaar het vlees circa 1,5 uur in de oven. Snijd de aardappels in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels circa 45 minuten in de oven. Pluk en hak de peterselie fijn. Verdeel de aardappels en het zoetzure vlees over borden en bestrooi met peterselie.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker