Zoet-zuur Iers rundvlees

8
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
2 uur totale tijd
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng de wijnazijn en bouillon aan de kook. Bestrooi de sukadelappen met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Leg de sukadelappen in een ovenschaal. Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de ui in ringen. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de champignons goudbruin. Voeg de ui en laurier toe en bak kort mee. Blus af met de azijn en de bouillon. Breng aan de kook en bind de saus met de plakjes ontbijtkoek. Schenk de saus over het vlees, dek af met aluminiumfolie en gaar het vlees circa 1,5 uur in de oven. Snijd de aardappels in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels circa 45 minuten in de oven. Pluk en hak de peterselie fijn. Verdeel de aardappels en het zoetzure vlees over borden en bestrooi met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Super lekker zoet-zuur Iers rundvlees

  • 100 ml rode wijnazijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 400 g sukade
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 blaadje laurier
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 800 gr rozeval aardappels
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 250 g kastanjechampignons

Extra nodig

  • ovenschaal
  • bakpapier
  • aluminium folie
Geef je waardering
8