De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sukiyaki

30 min kooktijd
Sukiyaki

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dunne plakken. Snijd de nerf uit de Chinese kool en snijd het blad in schuine stukken. Snijd de steeltjes van de shiitake en snijd een stervorm in de hoed ter decoratie. Snijd de tofu in plakken van circa 1 centimeter dik. Snijd de prei en komatsuna in schuine stukken.
Kook de ito konnyaku noodels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een platte pan. Bestrooi de bodem met suiker en bak het vlees om en om circa 4 minuten. Blus af met de sake en laat circa 1 minuut doorkoken. Schuif het vlees naar de zijkant van de pan. Verdeel de Chinese kool, shiitake, tofu, prei, komatsuna en de noedels in het vrijgemaakte deel. Blus af met sojasaus en mirin. Stoof de groente en tofu circa 8 minuten. Dit gaat sneller als er een deksel op de pan zit. Kluts de eieren en verdeel in kommetjes. Doop de sukiyaki voor het eten in het losgeklopte rauwe ei.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker