Sukiyaki

49
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Snijd het vlees in dunne plakken. Snijd de nerf uit de Chinese kool en snijd het blad in schuine stukken. Snijd de steeltjes van de shiitake en snijd een stervorm in de hoed ter decoratie. Snijd de tofu in plakken van circa 1 centimeter dik. Snijd de prei en komatsuna in schuine stukken.
Kook de ito konnyaku noodels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een platte pan. Bestrooi de bodem met suiker en bak het vlees om en om circa 4 minuten. Blus af met de sake en laat circa 1 minuut doorkoken. Schuif het vlees naar de zijkant van de pan. Verdeel de Chinese kool, shiitake, tofu, prei, komatsuna en de noedels in het vrijgemaakte deel. Blus af met sojasaus en mirin. Stoof de groente en tofu circa 8 minuten. Dit gaat sneller als er een deksel op de pan zit. Kluts de eieren en verdeel in kommetjes. Doop de sukiyaki voor het eten in het losgeklopte rauwe ei.

Ingredienten

4
Personen

Sukiyaki

  • 500 g runderentrecote aan 1 stuk
  • 300 g Chinese kool
  • 150 g shiitake
  • 200 g stevige tofu
  • 1 dunne prei
  • 1 bos komatsuna (mosterdspinazie)
  • 100 g ito konnyaku noodles (Japanse noedels gemaakt van de Konjacknol)
  • zonnebloemolie
  • 3 el suiker
  • 150 ml saké
  • 75 ml sojasaus
  • 30 ml mirin
  • 4 eieren
Geef je waardering
49