Cornflakes-crunch
Smelt de chocolade au-bain marie. Breek de cornflakes met je handen in kleinere stukjes. Meng de boter en daarna de cornflakes en de muisjes door de chocolade. Laat het geheel uitharden.
Spritsen
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 ºC, boven- en onderwarmte.
Stap 2:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Wrijf de boter met de suiker en het vanillemerg glad. Meng met het ei erdoor en kneed de bloem erdoor tot er een zacht deeg ontstaat.
Stap 3:
Schep het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit spritsen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 17 minuten goudbruin en gaar.
Strawberrycheesecake-bal
Stap 1:
Marmer met een spatel de aardbeienjam door de roomkaas. Breng op smaak met een beetje zout.
Stap 2:
Kneed de roomkaas in plasticfolie tot een grote bal en laat ongeveer een halfuur rusten in de koelkast.
Stap 3:
Rol de roomkaasbol door de cornflakes-crunch zodat deze aan alle kanten bedekt is. Leg de op een schaal de spritsen erbij.
0 reacties