Kabeljauw kan je natuurlijk gewoon in de pan klaar maken. Maar het is nog veel lekkerder om je kabeljauw eens te stoomgaren, samen met met de juiste ingrediënten zorgt dat voor een hemels stukje witvis.

Marvin Mumu

Ingredienten

2
Personen

Stoomgegaarde kabeljauw

  • 200 gram kabeljauw
  • 2 schijfjes citroenen
  • bosje dille
  • extra vergine olijfolie
  • Peper
  • (zee)zout

Extra nodig

  • afsluitbare barbecue
  • aluminium folie

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Leg de kabeljauw op een ruim stuk aluminiumfolie. Leg enkele schijfjes citroen op de kabeljauw en plaats rondom enkele takjes dille. Besprenkel met wat zout, peper en olijfolie naar smaak. Vouw vervolgens het folie dicht zodat het pakket goed afgesloten is. Plaats het pakketje direct op de grill en sluit indien aanwezig de kap. Controleer na 5 minuten of de vis gaar is. 

Geef je waardering

0
Stoomgegaarde kabeljauw