Stoofpot van okra uit Jamaica

6
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Stoofpot van okra's
Verwijder het hoedje van de okra's en snijd de okra’s in 6 gelijke plakjes. Week ze 15 minuten in ruim water met azijn en het sap van een limoen. Giet ze daarna af. Snijd het spek in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het spek tot het bijna krokant is. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten klein. Snijd het varkensvlees in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Voeg ui, knoflook, paprika en tomaat toe en bak 5 minuten mee. Voeg het varkensvlees toe, bak circa 3 minuten mee en schenk de tomatensaus er beetje bij beetje bij. Laat circa 10 minuten doorsudderen. Voeg de okra's en bouillon toe en breng aan de kook. Halveer de bakbanaan in de lengte, verwijder de schil en snijd de banaan in blokjes. Voeg de bakbaan toe aan de stoofpot en kook het geheel op laag vuur circa 15 minuten. Breng op smaak met peper.

Quinoa
Kook de quinoa circa 6 minuten en giet af. Snijd de bosui in fijne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de bosui. Voeg de quinoa toe en schud goed om. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer bij de stoofpot.

Ingredienten

4
Personen

Stoofpot

  • 500 g okra's
  • 2 tl azijn
  • 1 limoen
  • 400 g spek
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 125 g varkensfiletlap
  • 125 ml tomatensaus
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 groene bakbanaan

Quinoa

  • 200 g quinoa
  • 1 bosui
Geef je waardering
6