De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofperentaartje

Breng de rode wijn met het kaneelstokje en de suiker aan de kook. Schil de peren en kook ze in de wijn, in circa 1 uur gaar. Laat de peren in het vocht afkoelen, snijd ze in vieren en snijd het klokhuis eruit.

90 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
perentaartje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dit prachtige stoofperentaartje is het perfecte recept voor de koudere dagen. De taart zit bomvol met de warme smaken van kaneel, rode wijn en stoofpeer. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Breng de rode wijn met het kaneelstokje en de suiker aan de kook. Schil de peren en kook ze in de wijn, in circa 1 uur gaar. Laat de peren in het vocht afkoelen, snijd ze in vieren en snijd het klokhuis eruit. Zet de peren in de taartvorm in een cirkel strak tegen elkaar. Kook een flinke scheut van het vocht van de peren in en bind met het aardappelzetmeel aangeroerd met een beetje water. Laat 5 minuten doorkoken en afkoelen. Schenk een scheutje kookvocht in de vorm op de peren. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op elkaar en rol, op een met bloem bestoven werkbank, uit tot een vierkant van 20 x 20 centimeter. Drapeer het deeg over de peren en prik het deeg in met een vork. Bak de taart op 180 graden, in circa 30 minuten goudbruin af. Los de taart op zijn kop en schenk het resterende kookvocht erover. Serveer direct.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker