Stofoe botoe paksoi (gestoofde kipbraadsticks met paksoi)

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de Madame Jeanette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de Madam Jeanette fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, Madame Jeanette, garam masala en kerriepoeder circa 2 minuten.
  • Schil en snijd de zoete aardappels in gelijke stukken.
  • Voeg de kipbraadsticks en de zoete aardappels toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan koken.
  • Snijd de paksoi in repen.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en halveer de bonen. Voeg de sperziebonen en de paksoi toe aan de pan met kipbraadsticks en laat nog circa 5 minuten doorgaren.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerende door de stofoe botoe. Kook circa 1 minuut door en breng op smaak met versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Stofoe botoe paksoi (gestoofde kipbraadsticks met paksoi)

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 madame Jeanette
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 g zoete aardappels
  • 400 g kipbraadsticks
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 stronken paksoi
  • 300 g sperziebonen
  • 1 el maïzena
Geef je waardering
5