De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

steak tartare

Een echte Franse klassieker: steak tartare met een kwarteleitje en frietjes.

45 MIN
Steak Tartare

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk heel fijn of maal de biefstuk in een gehaktmolen. Pluk en hak de peterselie fijn. Breng de biefstuk op smaak met zout, peper, 2 eetlepels peterselie, worcestersaus en tabasco naar smaak. Pel en snipper de sjalot, snijd de augurken en de kappertjes fijn en serveer ze in aparte bakjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de kwarteleitjes. Steek ze uit met een ronde steker.

Verwarm de olie voor op 160 °C. Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Was de frieten en dep ze goed droog. Bak ze circa 5 minuten voor en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de frituur naar 180 °C en bak de frietjes goudbruin en gaar. Verdeel de tartaar over borden, maak een kuiltje in het midden en serveer er een eidooier in. Serveer de bakjes met garnituren, de frietjes en kwarteleitjes erbij.

Meer heerlijke voorgerechten proberen? Bekijk hier de lekkerste recepten voor het voorgerecht. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker