John Gerdsen

Ingredienten

4
Personen

Steak tartare

  • 400 g biefstuk
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el worcestersaus
  • tabasco
  • 1 sjalot
  • 4 kleine augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 eidooiers
  • 600 g aardappels

Extra nodig

  • olie om in te frituren
  • ronde steker

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Snijd de biefstuk heel fijn of maal de biefstuk in een gehaktmolen. Pluk en hak de peterselie fijn. Breng de biefstuk op smaak met zout, peper, 2 eetlepels peterselie, worcestersaus en tabasco naar smaak. Pel en snipper de sjalot, snijd de augurken en de kappertjes fijn en serveer ze in aparte bakjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de kwarteleitjes. Steek ze uit met een ronde steker.

Verwarm de olie voor op 160 °C. Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Was de frieten en dep ze goed droog. Bak ze circa 5 minuten voor en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de frituur naar 180 °C en bak de frietjes goudbruin en gaar. Verdeel de tartaar over borden, maak een kuiltje in het midden en serveer er een eidooier in. Serveer de bakjes met garnituren, de frietjes en kwarteleitjes erbij.

Meer heerlijke voorgerechten proberen? Bekijk hier de lekkerste recepten voor het voorgerecht. 

Geef je waardering

567
Steak Tartare