Stamppot met spekjes en cashewnoten

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout en tijm in circa 20 minuten gaar.
Snijd de speklappen in reepjes en bak ze in een koekenpan goudbruin.
Bak de worsten om en om goudbruin.
Halveer de prei in de lengte, was hem onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Verhit 50 g boter in een pan en stoof de prei hierin gaar.
Giet de aardappels af en verwijder het takje tijm. Stoom de aardappelen droog,  voeg de resterende boter toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Voeg de eieren toe en roer goed door. Roer de prei en spekjes door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over borden en strooi de cashewnoten er over. Serveer de worst bovenop de stamppot. 

Ingredienten

4
Personen

Stamppot met spekjes en cashewnoten

  • 1 kilo aardappels
  • zout
  • 1 takje verse tijm
  • 4 speklappen
  • 4 verse worsten
  • 2 preien
  • 250 g boter
  • 2 eieren
  • versgemalen peper
  • 100 g cashewnoten

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
3