De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stamppot met spekjes en cashewnoten

40 min kooktijd
Stamppot met spekjes en cashewnoten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout en tijm in circa 20 minuten gaar.
Snijd de speklappen in reepjes en bak ze in een koekenpan goudbruin.
Bak de worsten om en om goudbruin.
Halveer de prei in de lengte, was hem onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Verhit 50 g boter in een pan en stoof de prei hierin gaar.
Giet de aardappels af en verwijder het takje tijm. Stoom de aardappelen droog,  voeg de resterende boter toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Voeg de eieren toe en roer goed door. Roer de prei en spekjes door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over borden en strooi de cashewnoten er over. Serveer de worst bovenop de stamppot. 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker