De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stamp in de pot en verrukkelijke vissticks (peultjes stamppot met vissticks)

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar in water met zout. Hak voor de remouladesaus de augurken fijn. Hak de kruiden fijn. Pureer de augurken en kruiden met de yoghurt, mayonaise, mosterd, zout en peper. Splits 1 ei, de dooier hiervan wordt niet gebruikt.

40 MIN
Stamp in de pot en verrukkelijke vissticks (peultjes stamppot met vissticks)

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar in water met zout. Hak voor de remouladesaus de augurken fijn. Hak de kruiden fijn. Pureer de augurken en kruiden met de yoghurt, mayonaise, mosterd, zout en peper. Splits 1 ei, de dooier hiervan wordt niet gebruikt.

Hak in de keukenmachine de vis met de curry madras, het eiwit, zout, peper fijn. Vorm 12 staafjes/sticks van het mengsel. Laat evt. iets opstijven in de koelkast. Klop de overige eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord, meng hier wat zout en peper door. Doe het paneermeel in weer een ander diep bord.

Haal de vissticks eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel. Bewaar tot het bakken in de koelkast. Haal de peultjes af en snijd ze in ragfijne reepjes. Blancheer de peultjes 1-2 minuten en spoel ze direct koud. Verwarm de melk.

Giet de aardappels af en pureer ze met een pureestamper. Meng de melk, boter en mosterd erdoor. Breng lekker op smaak met zout en peper. Schep de peultjes door de puree. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de vissticks in porties in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker