De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spruitjesschotel

30 MIN
Spruitjesschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de bereidingswijze en kook de spruiten in ruim kokend water in circa 4 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op hetelucht 200 ºC. Snijd de kaas en de ham in blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de ingrediënten behalve de kookroom door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en schenk de room erover. Bak de ovenschotel circa 15 minuten op 200 ºC.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker