- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Leg de plakjes bladerdeeg uit op een bord en verwijder de folievelletjes.
- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de spruitjes.
De spekreepjes met ui:
- Pel en snipper de uien.
- Bak in een koekenpan de spekreepjes op halfhoog vuur zachtjes uit in circa 5 minuten.
- Voeg de ui toe en bak nog circa 3 minuten.
De quiche:
- Verwijder de lelijke blaadjes van spruitjes, snijd een stukje van de onderkant en halveer ze.
- Kook de spruitjes in circa 5 minuten gaar.
- Halveer de kerstomaten.
- Smeer een vorm (van ongeveer 18 bij 30 centimeter) in met olie.
- Bekleed de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg en laat de vellen iets over de rand hangen.
- Druk de naadjes goed op elkaar.
- Schep de spekreepjes met uien in de vorm.
- Schep de spruitjes erdoor en leg de kerstomaten bovenop.
- Klop de eieren los in een kom met room, Provençaalse kruiden, zout en versgemalen peper.
- Giet het eimengsel in de vorm.
- Bak de quiche in circa 30 minuten middenin de voorverwarmde oven.
Frisse druiven salade:
- Halveer de druiven en snijd de bosui in kleine ringen
- Meng de druiven en bosui met de walnoten en kwark in een kom
- Breng op smaak met peper en zout.
Meld je aan en praat mee