Spruitjesquiche met kerstomaten

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C 
  • Leg de plakjes bladerdeeg uit op een bord en verwijder de folievelletjes.
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de spruitjes.

De spekreepjes met ui:

  • Pel en snipper de uien.
  • Bak in een koekenpan de spekreepjes op halfhoog vuur zachtjes uit in circa 5 minuten.
  • Voeg de ui toe en bak nog circa 3 minuten.

De quiche:

  • Verwijder de lelijke blaadjes van spruitjes, snijd een stukje van de onderkant en halveer ze.
  • Kook de spruitjes in circa 5 minuten gaar.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Smeer een vorm (van ongeveer 18 bij 30 centimeter) in met olie.
  • Bekleed de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg en laat de vellen iets over de rand hangen.
  • Druk de naadjes goed op elkaar.
  • Schep de spekreepjes met uien in de vorm.
  • Schep de spruitjes erdoor en leg de kerstomaten bovenop.
  • Klop de eieren los in een kom met room, Provençaalse kruiden, zout en versgemalen peper.
  • Giet het eimengsel in de vorm.
  • Bak de quiche in circa 30 minuten middenin de voorverwarmde oven.

Frisse druiven salade:

  • Halveer de druiven en snijd de bosui in kleine ringen
  • Meng de druiven en bosui met de walnoten en kwark in een kom
  • Breng op smaak met peper en zout.

Ingredienten

4
Personen

Spruitjesquiche met kerstomaten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 uien
  • 250 g mager gerookte spekreepjes
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 500 g spruitjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • 150 ml magere room
  • zout
  • versgemalen peper

Druivensalade

  • 250 g witte druiven
  • 1 bosui
  • 50 g walnoten
  • 100 ml kwark
Geef je waardering
0