Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Maak de spruitjes, indien nodig, schoon en kook de aardappelblokjes en spruitjes circa 5 minuten in de pan met water. Giet de aardappelblokjes en spruitjes af. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verbrokkel de kastanjes. Meng in een grote ovenschaal de spruitjes met de aardappelblokjes, uien, knoflook, chorizo en kastanjes. Ris en hak de tijm fijn. Rasp de citroen boven de ovenschotel en roer er de tijm door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
spruitjes-ovenschotel met chorizo
30 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Maak de spruitjes, indien nodig, schoon en kook de aardappelblokjes en spruitjes circa 5 minuten in de pan met water. Giet de aardappelblokjes en spruitjes af. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verbrokkel de kastanjes. Meng in een grote ovenschaal de spruitjes met de aardappelblokjes, uien, knoflook, chorizo en kastanjes. Ris en hak de tijm fijn. Rasp de citroen boven de ovenschotel en roer er de tijm door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Maak de spruitjes, indien nodig, schoon en kook de aardappelblokjes en spruitjes circa 5 minuten in de pan met water. Giet de aardappelblokjes en spruitjes af. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verbrokkel de kastanjes. Meng in een grote ovenschaal de spruitjes met de aardappelblokjes, uien, knoflook, chorizo en kastanjes. Ris en hak de tijm fijn. Rasp de citroen boven de ovenschotel en roer er de tijm door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties