Aardappels
Breng een pan met wat en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie en de helft van de boter door de aardappels.
Gehaktballetjes
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verkruimel het beschuitje in een kom en meng het gehakt, ui, knoflook, mosterd en het ei erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper en kneed goed door. Rol, met natte handen, balletjes van het gehakt ter grootte van pingpongballen. Smelt de resterende boter in een (braad)pan en braad de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk het water in de pan en gaar de balletjes op laag vuur, met deksel op de pan, circa 15 minuten.
Spruitjes
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de onderkant van de spruitjes en verwijder indien nodig de lelijke buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in de pan met water in circa 3 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af. Bak de spekjes in een pan circa 5 minuten en voeg de spruitjes toe. Schil en snijd de appel van het klokhuis af in plakken en dan in kleine blokjes. Roer de appel door de spruiten en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Schep de aardappels en spruitjes op borden. Leg er gehaktballetjes bij en serveer het braadvocht van de gehaktballetjes er eventueel bij de spruitjes.
0 reacties