Macaroni
- Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spruiten mac & cheese
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Maak de spruiten schoon en halveer de grote spruiten eventueel. Kook de spruiten in circa 8 minuten gaar. Giet af.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de pancetta in reepjes.
- Smelt de boter in een pan en bak de pancetta circa 2 minuten. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit circa 2 minuten mee. Voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 2 minuten.
- Rasp de cheddarkaas.
- Schenk het water bij de pancetta en voeg de mascarpone en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de cheddar toe. Kook in circa 5 minuten tot een dikke saus. Roer de macaroni en de spruiten door de saus. Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de peterselie grof en roer door de spruiten mac & cheese.
0 reacties