Spruiten mac & cheese

14
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Macaroni

  • Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spruiten mac & cheese

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de spruiten schoon en halveer de grote spruiten eventueel. Kook de spruiten in circa 8 minuten gaar. Giet af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de pancetta in reepjes.
  • Smelt de boter in een pan en bak de pancetta circa 2 minuten. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit circa 2 minuten mee. Voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 2 minuten.
  • Rasp de cheddarkaas.
  • Schenk het water bij de pancetta en voeg de mascarpone en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de cheddar toe. Kook in circa 5 minuten tot een dikke saus. Roer de macaroni en de spruiten door de saus. Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de peterselie grof en roer door de spruiten mac & cheese.

Ingredienten

4
Personen

Spruiten mac & cheese

  • 300 g macaroni
  • 500 g spruiten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g pancetta
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 175 g cheddar
  • 400 ml water
  • 100 ml mascarpone
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
14