De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spitskoolstamppotje op indiase wijze

30 MIN
Spitskoolstamppotje op Indiase wijze

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Meng in een kom de kippendijen met de helft van het komijnpoeder, kurkuma, kerriepoeder en een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de kippendijen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten krokant.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Breng in een ruime pan met een laagje water en een beetje zout de aardappels aan de kook. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en houd apart. Voeg de melk, boter en de rest van de komijnpoeder, kurkuma, kerriepoeder en een beetje zout toe aan de pan van de aardappels en breng rustig aan de kook.
  • Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne reepjes. Voeg de spitskool en de gekookte aardappels toe aan de pan, warm kort door en pureer met een pureestamper.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Meng de paprika door de puree.

Serveren

  • Serveer de spitskoolstamppot met de krokante kippendijen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker