Spitskoolcurry

14
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Spitskoolcurry

  • Breng een pan met het water, kokosmelk en steranijs aan de kook.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Voeg de currypasta toe en bak circa 2 minuten. Schenk het kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur circa 9 minuten.
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de kip met het kerriepoeder, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin.
  • Snijd de spitskool in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in grove repen. Voeg de spitskool en de kip toe aan de rijst en kook circa 6 minuten mee.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de koriander grof.
  • Roer de bosui, de helft van de koriander, boter en de cashewnoten door de rijst en breng de rijst op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwijder de steranijs.

Serveren

  • Verdeel de spitskoolcurry over borden en strooi de resterende koriander erover.

Ingredienten

4
Personen

Spitskoolcurry

  • 700 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 steranijs
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 300 g basmatirijst
  • 1 el rode currypasta
  • 200 g kipfilet
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 spitskool
  • 1 bos bosui
  • 1 bos koriander
  • 1 klontje boter
  • 50 g cashewnoten

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
14