De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spinaziestamppot met zoete maïs en gehakt uit de oven

In Favourites By maakte Brace onder andere een heerlijk stamppotje met maïs, spinazie en gehakt... Uit de oven!

55 MIN
Spinazie-stamppot met zoete maïs en gehakt uit de oven

Een recept van

Bereidingswijze

Aardappels

Schil de aardappels, doe ze in een pan met ruim water en zout. Breng aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.

Gehaktbakken

Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn. Verhit een scheut olie of wat boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met strooiaroma, garam massala, zout en peper.

Stamppot maken

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 1 el roomboter smelten en voeg spinazie toe. Verwarm volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Laat de maïs uitlekken. Giet de aardappels af. Stamp ze met de roomboter, mayonaise en wat zout. Neem ¼ van de puree apart. Schep het gehakt, de maïs en spinazie door het grootste deel van de puree. Doe het in een ingevette ovenschaal. Hak de eieren of snij ze in plakjes. Verdeel het ei over het gerecht. Bedek het gerecht met de achtergehouden puree.

Nog even in oven

Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven, zodat de bovenste aardappellaag lekker krokant wordt.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker