Spinaziestamppot met zoete maïs en gehakt uit de oven

79
Gemiddeld

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Aardappels

Schil de aardappels, doe ze in een pan met ruim water en zout. Breng aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.

Gehaktbakken

Pel en snipper de ui. Pel en snij de knoflook fijn. Verhit een scheut olie of wat boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met strooiaroma, garam massala, zout en peper.

Stamppot maken

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 1 el roomboter smelten en voeg spinazie toe. Verwarm volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Laat de maïs uitlekken. Giet de aardappels af. Stamp ze met de roomboter, mayonaise en wat zout. Neem ¼ van de puree apart. Schep het gehakt, de maïs en spinazie door het grootste deel van de puree. Doe het in een ingevette ovenschaal. Hak de eieren of snij ze in plakjes. Verdeel het ei over het gerecht. Bedek het gerecht met de achtergehouden puree.

Nog even in oven

Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven, zodat de bovenste aardappellaag lekker krokant wordt.

Ingredienten

8
Personen

  • 2 kg kruimige aardappels
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 scheut olie
  • 1 kg rundergehakt
  • strooiaroma naar smaak
  • garam masala
  • 1 el roomboter
  • 450 g gehakte spinazie of spinazie à la crème (diepvries)
  • 3 eieren
  • 1 blik maïskorrels
  • 2 el mayonaise
Geef je waardering
79