Spinaziesalade met gegrilde appel

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spinaziesalade met gegrilde appel

  • Snijd de bacon in blokjes. Verhit voor de bacondressing een scheutje olie in een pan en bak de bacon in circa 8 minuten krokant. Voeg de balsamicoazijn, mosterd en een scheutje olijfolie extra vierge toe.
  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en snijd de eieren in partjes.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd de appel in partjes en besprenkel met een beetje olijfolie. Gril de appels circa 4 minuten om en om.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 3 minuten. Voeg de honing toe.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een grote kom de bacondressing, eieren, ui, cherrytomaten, walnoten en de spinazie.

Serveren

  • Verdeel de spinaziesalade over borden. Verdeel de gegrilde appels over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Spinaziesalade met gegrilde appel

  • 125 g bacon
  • olijfolie om in te bakken
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 1 el gladde mosterd
  • olijfolie extra vierge
  • 4 eieren
  • 2 appels, Elstar
  • 100 g walnoten
  • 1 el honing
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 300 g spinazie

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
4