- Kook de farfalle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes circa 5 minuten.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringetjes en voeg toe aan de spekjes.
- Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur mee. Zet het vuur laag en laat circa 6 minuten zachtjes koken.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Pluk de basilicum.
- Breek de Parmezaanse kaas in stukken.
- Pureer de knoflook, basilicum, pijnboompitten, sap van de citroen en de Parmezaanse kaas met een flinke scheut olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel extra olie toe om een smeuïge pesto-saus te krijgen. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Hak de spinazie grof.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met de spekjes en tomaten en roer de spinazie erdoor. Warm de pasta goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de pasta over borden. Verdeel de pesto-saus erover.
0 reacties